Kumquat biscuits


Gesamtzeit: 30m
Davon Zubereitungszeit: 20m

Portionen
Für 24 piece


Ernährungsinformation

Enthält 107 Kcal, 2g Protein, 13g Kohlenhydrate, 5g Fett


Zutaten

  • Biscuit dough
  • 100 g Butter, soft
  • 1 parcel Bourbon-Vanillezucker
  • 120 g gemahlener Rohzucker
  • 1 pinch Salz
  • 1 Eier
  • 50 g Mandelstifte, toasted
  • 200 g Weissmehl
  • 0.5 tsp Backpulver
  • 0.5 tsp Lebkuchengewürz
  • 125 g Kumquats, rinsed with hot water, dabbed dry, thinly sliced
  • To bake
  • 2.5 tbsp Puderzucker
  • 1 tsp Zitronensaft

Diese Produkte ansehen

Anleitung

  • Biscuit dough

    Place the butter in a bowl, add the sugar, vanilla sugar and salt. Stir in the egg, beat for approx. 3 mins. using the whisk on a hand mixer. Mix the almonds, flour, baking powder and gingerbread spice, stir into the mixture. Shape approx. 40 balls by hand, place on two baking trays lined with baking paper. Top with the kumquats and press down gently.
  • To bake

    Approx. 10 mins. in an oven preheated to 180°C (convection). Remove from the oven, leave the biscuits to cool on a rack. Mix the icing sugar and lemon juice, drizzle the icing over the biscuits.
  • Note:

    Once cool, these biscuits can be packaged up and frozen. Keep for approx. 1 month. Defrost the biscuits on a cooling rack.

Bei FOOBY Kochtipps und weitere Rezepte entdecken

Verwendete Produkte in diesem Rezept

Diese Produkte in einer Liste speichern

Aus saisonalen oder logistischen Gründen kann es vorkommen, dass einige Zutaten für dieses Rezept nicht verfügbar sind. Wir danken Ihnen für Ihr Verständnis.



Suchen Sie ein anderes Rezept?

Über 600 leckere Rezepte bei coop@home