Orange tiramisu


Gesamtzeit: 2hr 30m
Davon Zubereitungszeit: 30m

Portionen
Für 4 people


Ernährungsinformation

Enthält 891 Kcal, 14g Protein, 63g Kohlenhydrate, 60g Fett


Zutaten

  • Campari & orange juice
  • 2 dl Orangensaft
  • 4 tbsp Campari Bitter
  • 1 tbsp Zitronensaft
  • 1 tbsp Zucker
  • Mascarpone mixture
  • 250 g Mascarpone
  • 3 dl Rahm
  • 3 tbsp Zucker
  • 1 Vanilleschote, halved lengthwise, seeds scraped out
  • 0.25 tsp Zimt
  • 1 pinch Salz
  • Tiramisu
  • 200 g Löffelbiskuits
  • 3 Orange, halved, cut crosswise into slices
  • a little Kakaopulver
  • Utensilien
  • One shallow baking dish (approx. 2 l)

Diese Produkte ansehen

Anleitung

  • Campari & orange juice

    Warm the orange juice, Campari, lemon juice and sugar in a pan, stirring until the sugar has dissolved.
  • Mascarpone mixture

    Beat the cream until stiff along with all the other ingredients up to and including the salt.
  • Tiramisu

    Place half of the sponge fingers (sugar side down) in the dish, drizzle with half of the liquid. Spread half of the mascarpone mixture on top, cover with slices of approx. 1½ oranges. Dip the remaining sponge fingers into the liquid, place on top. Cover with the rest of the mixture and orange slices. Cover the orange tiramisu and chill for approx. 2 hrs. Dust with cocoa powder shortly before serving.
  • Tip:

    Use only orange juice instead of Campari for kids.

Bei FOOBY Kochtipps und weitere Rezepte entdecken

Verwendete Produkte in diesem Rezept

Diese Produkte in einer Liste speichern

Aus saisonalen oder logistischen Gründen kann es vorkommen, dass einige Zutaten für dieses Rezept nicht verfügbar sind. Wir danken Ihnen für Ihr Verständnis.



Suchen Sie ein anderes Rezept?

Über 600 leckere Rezepte bei coop@home