2013

Hallauer Blauburgunder AOC

Pinot Noir

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Wine information

Region

Ostschweiz, Switzerland

Grape

Pinot Noir

Vintage

2013

Goes well with

Deli-meat, pasta, dried meat, hard and soft cheeses

Degustation notes

An intense, illuminated ruby red colour, a bouquet of ripe berries with subtle, delicate nuances of raspberries and strawberries, fresh notes of red berries on the palate, crisp and fruity into the finish.

Special notes

The Schaffhausen vineyard covers about 500 hectares. The Klettgau accounts for the largest part with 370 hectares, Hallau remainingthe uncontested wine-producing center. The majority of the vineyard area is planted with Pinot Noir. The white grapes are essentially Riesling-Sylvaner and specialties such as Pinot Gris, Chardonnay and Pinot Blanc.

Alcohol content

12.5%

Drinking temperature

14-16°C

Optimum maturity

2017-2018

Original packaging

Box of 6

Stopper

Screw top

Ratings

Average rating: 4.5 of 5 12 ratings and 2 reviews

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Empfehlenswerter Wein für Liebhaber leichterer Blauburgunder. Im Sommer leicht gekühlt sehr angenehm. Positiv: Unkomplizierter Drehverschluss. Stimmige Etikette im Landweinstil.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Das erste Mal einen Ostschweizer Wein probiert
    und positiv überrascht!

    Eigentlich sind meine Favoriten kräftige italienische Weine aus Mittel-und Süditalien.

    Aber ab und zu ein Ausflug in eine andere Richtung lohnt sich.

    Dieser Wein ist zwar "leichter" und dazu passend, von einem durchsichtigen feinen Rot,
    aber trotzdem gehaltvoll fruchtig und fein, passt meiner Meinung nach zu sehr vielen Fleisch-und Käsegerichten, selbst zu Fisch, nicht unbedingt