2012

Saint-Saphorin L'Eglise Louis Bovard AOC

Chasselas

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Wine information

Region

Waadt, Switzerland

Grape

Chasselas

Producer

Louis Bovard

Vintage

2012

Goes well with

Appetizers, entrées, fish, seafood

Degustation notes

Nice floral nose backed by notes of yeast, accompanied by delicate linden and flint aromas, nice and round on the attack, delicately mineral, ample and strong on the palate, lingering at the finish.

Special notes

The Lavaux wine region is known for its distinguished Chasselas. The vines are planted on steep terraces overlooking Lake Geneva. The St-Saphorin commune's vineyard area is 29.6 hectares, 3/4 is occupied by whites, mostly Chasselas, and 1/4 by the red, mainly Pinot Noir and Gamay. The Louis Bovard family from Cully has cultivated vineyards on the shores of Lake Geneva for centuries. Lavaux property: 16 hectares and 1 hectare in Aigle.

Alcohol content

12.5%

Drinking temperature

10-12°C

Optimum maturity

2017-2018

Original packaging

Box of 6

Stopper

Natural cork

Ratings

Average rating: 4.0 of 5 5 ratings and 2 reviews

  • from on
    Average rating: 2.0 of 5 2.0

    diese Wein ist den Preis nicht wert. Nichts Bewegendes im Gaumen, sehr flach.
    Ich würde ihn nicht mehr kaufen!

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Ein grossartiger Chasselas von Louis-Philippe Bovard, dem Grandseigneur des Lavaux. Der vife Winzer verfügt über einen grossen Innovationsgeist und gilt als Avantgardist. Auf der Suche nach Chasselas-Weinen in höchster Vollendung liess er sich immer wieder von bekannten Spitzenköchen inspirieren. So entstanden Weine, die in 1. Linie zum Essen passen - wie sein St. Saphorin L'Eglise: vollmundig, geschmeidig und komplex, die Krönung für jedes Menu.