2013

Valais AOC Humagne Rouge Bibacchus

Humagne rouge

This product is not available in your delivery area.

Wine information

Region

Wallis, Switzerland

Grape

Humagne rouge

Producer

Les Celliers de Sion

Vintage

2013

Goes well with

Red meat, wild game, hard cheese

Degustation notes

Dark ruby red with medium colour density, characteristic fruity aromas, a delicately spicy red berry bouquet, average maturity and good presence in the mouth, harmonious with pleasant notes of mature berries, hints of youthful tannins, a well structured, medium-bodied wine.

Alcohol content

13.5%

Drinking temperature

16-18°C

Optimum maturity

2015-2018

Original packaging

Box of 6

Stopper

Synthetic cork

Ratings

Average rating: 4.0 of 5 25 ratings and 6 reviews

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Wallis - Wie alle Bibacchus Weine ein sehr guter Tropfen. Preis/Leistung stimmt.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Walliserwein - Ein typischer Humagne Rouge mit dem entsprechenden Aroma.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Ein eigenständiger Walliser Rotwein - In der Nase überwiegen die Noten nach dunklen Früchten. Im Gaumen weicher Auftakt und kräftig in der Struktur, füllig. Noch präsente Gerbstoffe. Ein toller Begleiter zu Wildgerichten.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Rarität - Die Traubensorte Humagne Rouge war in den 1960er Jahren fast verschwunden. Zum Glück haben sich die Walliser Winzer dann der Sorte angenommen und keltern heute eigenständige, charaktervolle Weine daraus - wie den Humagne Rouge Bibacchus

  • from on
    Average rating: 3.0 of 5 3.0

    Mittelmässig - Die Intensität der Frucht ist schwach und der Säuregrad zu hoch. Preis-/Leistungsverhältnis stimmen für mich nicht überein.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Très bon - Décidément, les Celliers de Sion sont plutôt pas mal. Vu que j'avais bien apprécié leurs blancs, j'ai goûté leurs rouges. Et cette Humagne Rouge est très raffinée et accompagne très bien un bon repas.