2013

Valais AOC Syrah J.-R.Germanier

Syrah

This product is not available in your delivery area.

Wine information

Region

Wallis, Switzerland

Grape

Syrah

Producer

Jean-René Germanier

Vintage

2013

Goes well with

Spicy meat dishes, Valais platter, hard cheese

Degustation notes

An intense cherry red colour, a spicy nose that opens with aromas of blackberries, ripe cherries and tobacco notes, with subtle woody and smoky nuances, an ample, weighty structure on the palate, concentrated, with black berry notes at the finish.

Special notes

In 1896 Urbain Germanier planted vines and founded his winery in Balavaud. A village in the commune of Vétroz, in the heart of the Valais. Later, his three sons, Francis, Paul and Charles took over and their vintages finished among the Valais Premiers Crus. Today, two young winemakers, representing the 3rd and 4th generations, Jean-René Germanier and Gil les Besse produce this wine.

Alcohol content

13.0%

Drinking temperature

16-18°C

Optimum maturity

2015-2020

Original packaging

Box of 6

Stopper

Natural cork

Finishing process

Oak cask 225 l

Ratings

Average rating: 4.5 of 5 16 ratings and 4 reviews

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Très bon Syrah - Jamais déçu avec ce syrah! Epicé, long en bouche, tout ce qu'on aime dans un syrah... Une douzaine de bouteilles de différents millésimes goûtés, une seule mauvaise, qu'on nous a échangée sans sourciller. A recommander!

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    rotwein - sehr guter syrah. Angenehme säure. Nur schade das dieser wein nicht auch in 0.5 cl gibt.

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    voll und rund - wunderbar, jetzt schon, kann aber gut und gerne noch 2 jahre liegen.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Pure Konzentration aus dem Wallis - Syrah ist die Sorte des Rhônetals und wird seit 1926 auch im Wallis angebaut. Im Keller von Jean-René Germanier werden die Trauben nach der Ernte eingemaischt und für zehn Tage kühl gelagert. Erst dann erfolgt die Gärung auf der Maische. So liegt der Fokus auf der klaren Frucht und den reifen Tanninen: Dunkles Purpur. Vielschichtige Aromatik mit Noten von Brombeeren und Kirschen sowie Gewürz und Tabak. Am Gaumen konzentriert mit sehr gut integriertem Tannin und feinem Schmelz. Darf noch reifen.