Almond Cranberry Cookies


Total time: 42m
Preparation Time: 30m

Servings
For 16 pieces


Nutritional Information

Contains 203 Kcal, 2g Protein, 26g Carbohydrates, 10g Fat


Ingredients

  • Cookie Dough
  • 100 g butter, soft
  • 125 g coarse raw sugar
  • 1 pinch salt
  • 1 fresh eggs
  • 1 bag vanilla sugar
  • 100 g cranberries, coarsely chopped
  • 120 g gluten free flour (Schär)
  • 120 g almonds, coarsely chopped
  • 1 tsp. baking powder (Dr. Oetker)
  • Bake
  • 100 g icing sugar
  • 1.5 tbsp. lemon juice

View these products

Instructions

  • Cookie Dough

    Butter in eine Schüssel geben, Zucker, Vanillezucker, Salz und Ei beigeben, mit den Schwingbesen des Handrührgeräts rühren, weiterrühren, bis die Masse heller ist.
  • Mandeln und alle Zutaten unter die Masse mischen. Teig mit einem Teelöffel in kleinen Häufchen mit genügend Abstand auf ein mit Backpapier belegtes Blech verteilen.
  • Bake

    ca. 12 Min. in der Mitte des auf 200 Grad vorgeheizten Ofens. Herausnehmen, etwas abkühlen, auf einem Gitter auskühlen. Puderzucker und Zitronensaft verrühren, auf den Guetzli verteilen.
  • Haltbarkeit:

    In einer Dose gut verschlossen ca. 1 Woche

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home