Amori mit Artischocken und Oliven


Total time: 25m
Preparation Time: 25m

Servings
For 4 Personen


Nutritional Information

Contains 536 Kcal, 24g Protein, 64g Carbohydrates, 19g Fat


Ingredients

  • Teigwaren
  • saltwater
  • 350 g noodles (z.B. Urdinkel-Amori)
  • Sauce
  • 1 tbsp. olive oil
  • 4 sprig thyme
  • 1 garlic cloves, gepresst
  • 1 Glas artichoke hearts in oil (ca. 190 g), abgetropft, halbiert
  • 1 dl white wine (z.B. Greco di Tufo DOCG Loggia della Serra Terredora 2015)
  • 100 g pitted black olives, in Vierteln
  • 0.5 tsp. salt
  • 100 g Parmesan, mit dem Sparschäler Späne abgeschält
  • a little pepper

View these products

Instructions

  • Teigwaren

    Teigwaren im Salzwasser al dente kochen, ca. 1½ dl Kochwasser beiseite stellen, Teigwaren abtropfen.
  • Sauce

    Öl in derselben Pfanne warm werden lassen. Knoblauch, Artischocken und Thymian ca. 3 Min. andämpfen. Wein und beiseite gestelltes Kochwasser dazugiessen, zugedeckt ca. 2 Min. köcheln. Oliven und Teigwaren beigeben, würzen, nur noch heiss werden lassen. Käse darauf verteilen.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home