Artischocken mit Mandel-Kräuter-Dip


Total time: 30m
Preparation Time: 30m

Servings
For 4 Personen


Author

Petra Food Movement


Nutritional Information

Contains 193 Kcal, 7g Protein, 15g Carbohydrates, 13g Fat


Ingredients

  • Artischocken
  • 4 artichokes
  • Dip
  • 0.5 bunch coriander (oder Basilikum), mit den Stielen fein geschnitten
  • 1 red onion (klein), fein gehackt
  • 3 tbsp. white almond cream
  • 3 tbsp. Water
  • 2 tbsp. olive oil
  • herb salt, nach Bedarf
  • 1 tbsp. balsamic vinegar
  • 1 tbsp. apple vinegar
  • pepper, nach Bedarf

View these products

Instructions

  • Artischocken

    Die Stängel der Artischocken abbrechen. Das obere Viertel der Artischocken mit einem scharfen, gezackten Messer abschneiden. Den Siebeinsatz in den Dampfkochtopf legen und bis zum Einsatz mit Wasser füllen. Artischocken auf den Siebeinsatz stellen, ca. 14 Min. kochen (mit grosser Hitze aufkochen, dann auf ein Minimum reduzieren, sobald der zweite rote Ring sichtbar ist, wird die Zeit gemessen). Ventil des Dampfkochtopfes senken lassen (nicht auf das Ventil drücken!).
  • Dip

    Alle Zutaten verrühren, den Dip zu den Artischocken servieren.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home