Baked Apple with Hazelnuts


Total time: 40m
Preparation Time: 40m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 390 Kcal, 3g Protein, 33g Carbohydrates, 26g Fat


Ingredients

  • Apple
  • 4 apples (z.B Golden Delicious, je ca. 200 g)
  • 1 dl apple cider
  • 1 dl Water
  • Filling
  • 2 tbsp. sugar
  • 2 tbsp. sultanas
  • 4 tbsp. ground hazelnuts
  • 0.5 organic lemons, use grated zest only
  • a little cinnamon
  • Baking
  • 2 dl cream, geschlagen
  • 10 g butter
  • Utensils
  • Für eine weite, ofenfeste Form von ca. 2 Litern, gefettet

View these products

Instructions

  • Apple

    Äpfel schälen, Kerngehäuse mit einem Apfelkernausstecher ausstechen. Mit Süssmost und Wasser in eine Pfanne geben, zugedeckt ca. 10 Min knapp weich kochen. Äpfel aus dem Sud heben und in die vorbereitete Form geben. Sud beiseite stellen.
  • Filling

    Zucker mit allen Zutaten bis und mit Zimt mischen, 2 EL des beiseite gestellten Suds beigeben. Füllung in die Äpfel füllen.
  • Baking

    Restlichen Sud um die Äpfel giessen. Äpfel mit Butterflöckli belegen. Backen: ca. 20 Min. in der unteren Hälfte des auf 220 Grad vorgeheizten Ofens. Mit Rahm servieren.
  • Tipp:

    mit grob gehackten, gerösteten Haselnüssen bestreuen.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home