Bolognese Pappardelle


Total time: 1hr 20m
Preparation Time: 20m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 749 Kcal, 41g Protein, 84g Carbohydrates, 26g Fat


Ingredients

  • Sauce
  • 1 tbsp. clarified butter
  • 500 g ground beef
  • 0.5 tsp. garlic powder
  • 1 tbsp. oregano, finely chopped
  • 2 tbsp. basil, finely chopped
  • 1 onion, finely chopped
  • 2 tsp. salt
  • a little pepper
  • 3 tins peeled tomatoes (je ca. 240 g), püriert
  • 2 tsp. sugar
  • Pappardelle
  • 400 g noodles (z.B. Pappardelle)
  • a little Parmesan, grated
  • saltwater, boiling

View these products

Instructions

  • Sauce

    Butter im Brattopf heiss werden lassen. Hackfleisch portionenweise ca. 5 Min. anbraten. Hitze reduzieren, Zwiebel, Knoblauchpulver, Basilikum und Oregano beigeben, ca. 3 Min. andämpfen, würzen. Tomaten und Zucker beigeben, aufkochen. Hitze reduzieren, zugedeckt bei kleiner Hitze ca. 1 Std. schmoren.
  • Pappardelle

    Teigwaren im Salzwasser al dente kochen, abtropfen, mit der Sauce mischen. Parmesan dazu servieren.
  • Tipp:

    Pasta mit Ofen-Cherry-Tomaten servieren. Dazu 250 g verschiedenfarbige Cherry-Tomaten mit 1 EL Olivenöl, 1 Knoblauchzehe, gepresst, 1/2 TL Salz und 1/2 TL Zucker mischen, auf einem mit Backpapier belegten Blech in der Mitte des auf 200 Grad vorgeheizten Ofens ca. 20 Min. backen.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home