Chopped Mushrooms with Saffron Gnocchi


Total time: 1hr 10m
Preparation Time: 40m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 427 Kcal, 17g Protein, 48g Carbohydrates, 16g Fat


Ingredients

  • Gnocchi
  • 75 g dried potato flakes (for mashed potatoes)
  • 170 g white flour
  • 1.5 tsp. salt
  • 1 sachet saffron
  • 3 dl milk water (1/2 milk, 1/2 water)
  • 3 fresh eggs
  • saltwater, boiling
  • a little clarified butter
  • Sliced Mushrooms
  • a little clarified butter
  • 500 g mixed mushrooms
  • 4 g dried porcini mushrooms
  • 3 spring onions, including green parts
  • 1.5 dl vegetable bouillon
  • 2 sprig tarragon
  • 1 dl white wine
  • 1 dl single cream for sauces
  • 0.5 tsp. salt
  • a little pepper

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Instructions

  • Ingredients

    Mix the potato flakes, flour, salt and saffron in a bowl. Press out a hollow in the centre. Combine the milk & water and eggs, gradually pour into the hollow, stirring, and mix very well with a ladle. Cover and leave to combine at room temperature for approx. 30 mins. Spoon the mixture into a firm freezer bag and snip off one corner. Press approx. 2 cm long pieces of the mixture straight into the boiling water and cut off with a knife or clean kitchen scissors. Allow the gnocchi to steep until they rise to the surface (approx. 3 mins.), remove with a slotted spoon, drain. Heat the clarified butter in a non-stick frying pan. Reduce the heat, fry the gnocchi, turning occasionally, until crispy.
  • Gnocchi

    Heat the clarified butter in a non-stick frying pan. Fry the mushrooms in batches for approx. 3 mins. per batch. Add the onions, porcini powder and tarragon and fry for approx. 2 mins. Pour in the stock and wine, bring to the boil. Reduce the heat, simmer for approx. 10 mins. Stir in the cream and continue to simmer for approx. 2 mins. Add the reserved green part of the spring onions, season.
  • Milchwasser und Eier verrühren, nach und nach unter Rühren in die Mulde giessen, mit einer Kelle sehr gut mischen. Zugedeckt bei Raumtemperatur ca. 30 Min. quellen lassen.
  • Masse in einen festen Gefrierbeutel geben, eine Ecke abschneiden. Von der Masse ca. 2 cm lange Stücke direkt ins siedende Salzwasser herausdrücken, mit einem Messer oder einer sauberen Küchenschere abschneiden.
  • Gnocchi ziehen lassen, bis sie an die Oberfläche steigen (ca. 3 Min.), mit einer Schaumkelle herausnehmen, abtropfen.
  • Bratbutter in einer beschichteten Bratpfanne heiss werden lassen. Hitze reduzieren, Gnocchi unter gelegentlichem Wenden knusprig braten.
  • Sliced Mushrooms

    Pilze je nach Grösse halbieren oder vierteln. Bratbutter in einer beschichteten Bratpfanne heiss werden lassen. Pilze portionenweise je ca. 3 Min. anbraten.
  • Zwiebeln hacken, das Grün in Ringe schneiden, beiseite stellen. Steinpilze fein hacken. Zwiebeln, Steinpilzpulver und Estragon ca. 2 Min. mitbraten. Bouillon und Wein dazugiessen, aufkochen.
  • Hitze reduzieren, ca. 10 Min. köcheln. Rahm daruntermischen, ca. 2 Min. weiterköcheln. Beiseite gestelltes Zwiebelgrün beigeben, würzen.
  • Servieren:

    Pilze anrichten, Safran-Gnocchi dazu servieren.

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