Clown Burgers


Total time: 40m
Preparation Time: 40m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 502 Kcal, 27g Protein, 51g Carbohydrates, 20g Fat


Ingredients

  • Hamburger Patties
  • 300 g ground beef and pork
  • 1 carrots, coarsely grated
  • 1 zucchini (ca. 200 g), grob gerieben
  • 10 g watercress, finely chopped
  • 4 tbsp. breadcrumbs
  • 0.75 tsp. salt
  • Sauce
  • 5 tbsp. crème fraîche with herbs
  • 1 tbsp. tomato paste
  • 0.25 tsp. salt
  • a little pepper
  • Clown Face
  • 4 burger buns, aufgeschnitten
  • 1 hard boiled eggs, cut into slices
  • some iceberg lettuce leaves
  • 2 pitted black olives, cut into rings
  • 2 red cherry tomatoes, cut in half
  • 20 g watercress
  • 1 dill pickles, krumm, längs in Scheiben

View these products

Instructions

  • Hamburger Patties

    Fleisch und alle Zutaten bis und mit Salz von Hand gut kneten, bis sich die Zutaten zu einer kompakten Masse verbinden. Masse mit nassen Händen zu 4 Hacktätschli formen, etwas flach drücken. Holzkohle-/Gas-/Elektrogrill: über mittelstarker Glut / auf mittlerer Stufe (ca. 200 Grad) beidseitig je ca. 6 Min. grillieren.
  • Sauce

    Crème fraîche und Tomatenpüree verrühren, würzen.
  • Clown Face

    Brötli mit der Schnittfläche nach unten auf mittlerer Stufe (ca. 200 Grad) ca. 1 Min. grillieren. Mit je 1 EL Sauce bestreichen, mit je 1 Salatblatt und je 1 Patty belegen. Für die Augen je 2 Scheiben Ei auf die obere Fleischhälfte legen, je 2 Olivenringe als Pupillen darauflegen. Als Nase je 1 Tomatenhälfte und als Mund je 1 Scheibe Gurke verwenden. Mit wenig Kresse die Haare formen.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home