Crusted Sausage Pinwheels


Total time: 1hr 30m
Preparation Time: 30m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 430 Kcal, 14g Protein, 47g Carbohydrates, 20g Fat


Ingredients

  • Dough
  • 250 g white flour
  • 0.5 tsp. salt
  • 1.5 dl Water
  • 3 tbsp. olive oil
  • 0.25 cube yeast (ca. 10 g)
  • 1 tsp. fresh rosemary, finely chopped
  • Shaping
  • 4 Frankfurter sausages
  • 1 tbsp. fresh rosemary
  • Sauce
  • 3 tbsp. ketchup
  • 0.5 tsp. mild curry powder

View these products

Instructions

  • Dough

    Mehl und alle Zutaten bis und mit Rosmarin zu einem weichen, glatten Teig kneten. Zugedeckt bei Raumtemperatur ca. 1 Std. aufs Doppelte aufgehen lassen.
  • Shaping

    Teig in 8 Portionen teilen. Für den Schneckenkörper 4 Portionen zu je einer dünnen, ca. 30 cm langen Rolle formen, Wienerli damit umwickeln. Restliche Teigportionen je dritteln, zu dünnen Rollen formen, zu 4 feinen Zöpfen flechten. Zöpfe zu Schneckenhäuschen einrollen und jeweils an die Wienerlirollen legen. Schnecken in eine Grillschale legen. Holzkohle-/Gas-/Elektrogrill: über mittelstarker Glut / auf mittlerer Stufe zugedeckt ca. 20 Min. grillieren. Rosmarinnadeln als Fühler in die Schnecken stecken.
  • Sauce

    Ketchup und Curry verrühren, zu den Wienerli-Schnecken servieren.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home