Geröstete Kohlrabi mit Sesam und Feta


Total time: 1hr 50m
Preparation Time: 20m

Servings
For 4 Personen


Author

Corinne & Bettina - nom-nom


Nutritional Information

Contains 341 Kcal, 15g Protein, 9g Carbohydrates, 27g Fat


Ingredients

  • Kohlrabi
  • 1 kg kohlrabi (6-8 Stk.)
  • 3 EL olive oil
  • 1 TL salt
  • wenig chili powder oder scharfer Paprika (z.B. Piment d'Espelette)
  • wenig pepper
  • Servieren
  • 1 EL olive oil
  • 0.5 lemon, nur der Saft
  • 2 EL black sesame seeds
  • wenig chili powder oder scharfer Paprika (z.B. Piment d'Espelette)
  • 200 g feta cheese, zerbröckelt
  • 100 g purslane oder Blattsalat

View these products

Instructions

  • Kohlrabi

    Kohlrabi waschen, Blätter entfernen, holzige Stellen und Strunk entfernen. Grosse Kohlrabi mit dicker Schale bei Bedarf schälen. Ganze Kohlrabi auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen, mit Öl beträufeln, würzen. Backen/rösten: ca. 1 1/2 Std. in der Mitte des auf 200 Grad vorgeheizten Ofens.
  • Servieren

    Kohlrabi zum Servieren in Viertel schneiden, mit Öl und Zitronensaft beträufeln, mit Sesam und Chilipulver bestreuen, Feta darauf verteilen. Portulak oder Salat dazu servieren.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home