Grilled Chicken with Spicy Mango Chutney


Total time: 2hr 35m
Preparation Time: 35m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 590 Kcal, 48g Protein, 11g Carbohydrates, 38g Fat


Ingredients

  • Spicy Mango Chutney
  • 1 mango
  • 1 red onion, finely chopped
  • 1 red chili, insides removed, finely chopped
  • 1 tsp. thyme, finely chopped
  • 2 tsp. lemon juice
  • 1.5 tbsp. dark sesame oil
  • 0.25 tsp. salt
  • Chicken
  • 2 chicken (je ca. 900 g)
  • 2 tbsp. peanut oil
  • 1.5 tsp. salt
  • 2 tsp. curry powder
  • 2 tsp. paprika
  • a little pepper

View these products

Instructions

  • Spicy Mango Chutney

    Von der Mango das Fruchtfleisch beidseits entlang dem flachen Stein abschneiden, Fruchtfleisch in Scheibchen schneiden. Mit Zwiebel, Chili, Thymian, Zitronensaft, Öl und Salz vermischen. Zugedeckt ca. 1 Std. ziehen lassen.
  • Chicken

    Poulets innen und aussen kalt abspülen, trocken tupfen. Die Rückenknochen herausschneiden, Poulets von der Brustseite her flach drücken. Öl mit den Gewürzen verrühren, Poulets damit bestreichen. Grillieren: Holzkohle-/Gas-/Elektrogrill: Poulets über mittelstarker Glut/auf mittlerer Stufe (ca. 200 Grad) zugedeckt ca. 1 Std. grillieren, dabei die Poulets von Zeit zu Zeit wenden. Poulets anrichten, Mango-Chili-Ragout dazu servieren.
  • Dazu passen:

    Kartoffeln oder Couscous.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home