Lentil Paella with Prawns


40m
Preparation/cooking time: ca. 40m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 451 Kcal, 34g Protein, 41g Carbohydrates, 13g Fat


Ingredients

  • 4 tbsp. slivered almonds
  • oil to fry
  • 200 g organic peeled raw prawns, defrosted
  • 2 pinches salt
  • 1 red chilli, insides removed, finely chopped
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 cauliflower (approx. 500 g), cut into florets
  • 2 tbsp. tomato puree
  • 1 clove of garlic, pressed
  • 1.5 tbsp. medium hot curry powder
  • 6 dl water
  • 250 g yellow lentils
  • 180 g plain yoghurt
  • 2 tomatoes, cut into cubes
  • 2 tbsp. peppermint, chopped

View these products

Instructions

  • Weite Bratpfanne erhitzen, Mandeln unter Rühren ca. 2 Min. rösten, herausnehmen, beiseitestellen. Wenig Öl erhitzen, Crevetten beidseitig je ca. 1 Min. braten, herausnehmen, salzen, zugedeckt beiseitestellen. Chili, Zwiebel, Knoblauch und Blumenkohl ca. 3 Min. andämpfen. Tomatenpüree und Curry kurz mitdünsten, 1 dl Wasser dazugiessen, aufkochen, Hitze reduzieren, zugedeckt ca. 10 Min. dämpfen. Restliches Wasser und Linsen beigeben, unter gelegentlichem Rühren ca. 10 Min. fertig garen, salzen. Tomaten, beiseitegestellte Crevetten und Mandeln daruntermischen, nur noch heiss werden lassen. Joghurt mit Pfefferminze mischen, salzen. Linsen Paella anrichten, Minzejogurt separat dazu servieren.

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Ratings

There are no ratings for this recipe.  Be the first to rate this.

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home