Moist Berry Cake


Total time: 1hr 30m
Preparation Time: 30m

Servings
For 16 pieces


Nutritional Information

Contains 267 Kcal, 5g Protein, 23g Carbohydrates, 16g Fat


Ingredients

  • Dough
  • 200 g butter, weich
  • 200 g sugar
  • 0.25 tsp. salt
  • 4 eggs
  • 100 g natural yogurt
  • Filling
  • 200 g white flour
  • 1 tsp. baking powder
  • 100 g shelled ground almonds
  • 250 g red currants
  • 125 g raspberries
  • Decoration
  • icing sugar zum Bestäuben
  • Utensils
  • Für eine Cakeform von ca. 30 cm, mit Backpapier ausgelegt

View these products

Instructions

  • Dough

    Butter in eine Schüssel geben, Zucker und Salz darunterrühren. Ein Ei nach dem andern darunterrühren, Jogurt daruntermischen.
  • Filling

    Mehl, Mandeln und Backpulver mischen, darunterrühren. Teig in die vorbereitete Form geben, Beeren darauf verteilen, leicht andrücken.
  • Oven Baking

    Ca. 1 Std. in der unteren Hälfte des auf 180 Grad vorgeheizten Ofens. Herausnehmen, etwas abkühlen, aus der Form nehmen, auf einem Gitter auskühlen.
  • Decoration

    Cake mit Puderzucker bestäuben.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home