Pistachio Chocolate Amaretti


Total time: 3hr 45m
Preparation Time: 30m

Servings
For 32 pieces


Nutritional Information

Contains 65 Kcal, 2g Protein, 5g Carbohydrates, 4g Fat


Ingredients

  • Amaretti
  • 100 g shelled almonds
  • 75 g dark chocolate (64% cocoa)
  • 100 g unsalted, shelled pistachios
  • 2 fresh egg whites
  • 1 pinch salt
  • 100 g sugar
  • 0.25 tsp. bitter almond extract
  • 2 tbsp. icing sugar

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Instructions

  • Ingredients

    Grind the almonds and pistachios until fine and mix with the chocolate. Beat the egg whites with the salt until stiff, then add the sugar little by little, continuing to beat until the egg whites are glossy. Carefully stir in the bitter almond aroma. Fold the egg whites carefully into the almond-pistachio-chocolate mixture. Use two teaspoons, form nuggets of dough approx. 3 cm in diameter and place them, spaced well apart, on two oven trays lined with baking paper. Dry at room temperature for approx. 3 hours. Dust the Amaretti with icing sugar and press each nugget lightly with 4 fingers to create the typical form. Bake approx. 15 minutes in a preheated 160°C convection oven. Remove from the oven and allow to cool on a rack with the bottom side up.
  • Amaretti

    Mandeln in einer unbeschichteten Pfanne rösten.
  • Schokolade in Würfeli schneiden.
  • Mandeln und Pistazien im Cutter fein mahlen, mit der Schokolade mischen.
  • Eiweisse mit dem Salz steif schlagen, Zucker nach und nach beigeben, weiterschlagen bis der Eischnee glänzt, Bittermandelaroma sorgfältig daruntermischen.
  • Eischnee zur Mandel- Pistazien-Schokolade Mischung geben, sorgfältig darunterziehen.
  • Mit 2 Teelöffeln Häufchen von je ca. 3 cm Ø formen, mit genügend Abstand auf zwei mit Backpapier belegte Bleche legen. Bei Raumtemperatur ca. 3 Std. trocknen lassen.
  • Amaretti mit Puderzucker bestäuben, die Häufchen mit 4 Fingern leicht zusammendrücken, sodass die typische Amarettiform entsteht.
  • Bake

    Ca. 15 Min. im auf 160 Grad vorgeheizten Ofen (Heissluft). Herausnehmen, Amaretti auf einem Gitter auskühlen.
  • Haltbarkeit:

    In einer Dose gut verschlossen ca. 2 Wochen.

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