Quark Pie with Mango


Total time: 4hr 50m
Preparation Time: 35m

Servings
For 12 servings


Nutritional Information

Contains 306 Kcal, 6g Protein, 29g Carbohydrates, 18g Fat


Ingredients

  • Biscuit Crust
  • 150 g sponge fingers
  • 125 g butter
  • 5 leaves gelatine
  • Topping
  • 500 g half-fat quark
  • 150 g sugar
  • 1 lime
  • 3 tbsp. Water
  • 2 dl full fat cream
  • 1 mango
  • 3 passion fruit
  • 0.5 leaf gelatine
  • Utensils
  • Für eine Springform von ca. 24 cm Ø, Boden mit Backpapier belegt, Rand mit Öl bestrichen, mit Klarsichtfolie belegt

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Instructions

  • Ingredients

    Mix the butter and biscuits, spread over the prepared tin base, press down firmly.
  • Mould Preparation

    Thoroughly mix the quark and sugar. Grate in the lime zest. Press out the juice and stir in. Dissolve the gelatine in the water, mix together with 5 tbsp of the mixture and immediately stir into the remaining mixture. Beat the cream until stiff, fold into the quark mixture, spread across the tin base, chill for approx. 15 mins. Top with the mango slices. Strain the passion fruit flesh into a small pan. Add 1 tbsp of seeds. Add the grained gelatine, dissolve over a low heat, stirring. Drizzle the passion fruit juice over the mango slices, cover and chill for about 4 hours.
  • Biscuit Crust

    Butter flüssig werden lassen. Löffelbiskuits fein zerdrücken. Gelatine ca. 5 Min. in kaltes Wasser einlegen.
  • Butter und Biskuits mischen, auf den vorbereiteten Formenboden verteilen, gut andrücken.
  • Topping

    Quark und Zucker gut verrühren. Limette heiss abspülen und trocken tupfen. Limettenschale dazureiben. Saft auspressen, darunterrühren.
  • Wasser zum Sieden bringen. Gelatine abtropfen, mit dem Wasser auflösen, mit 5 EL Masse verrühren und sofort gut unter die restliche Masse rühren.
  • Rahm steif schlagen, unter die Quarkmasse ziehen, auf dem Formenboden verteilen, ca. 15 Min. kühl stellen.
  • Mango in feinste Scheiben schneiden, darauf anrichten.
  • Passionsfruchtfleisch in ein kleines Pfännchen absieben. 1 EL Kerne beigeben. ½ Blatt Gelatine in Wasser einlegen.
  • Abgetropfte Gelatine beigeben, bei kleiner Hitze unter Rühren auflösen. Mangoscheiben mit dem Passionsfruchtsaft beträufeln, zugedeckt ca. 4 Std. kühl stellen.

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