Quinoa Burger on a Bed of Rocket


2hr
Preparation/cooking time: ca. 60m + Allow to brew: ca. 60m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 459 Kcal, 14g Protein, 40g Carbohydrates, 25g Fat


Ingredients

  • clarified butter to fry
  • 125 g cream cheese with herbs
  • 200 g carrots, cut into thin strips
  • 1 clove of garlic, pressed
  • 200 g leek, cut into thin strips
  • 1 tsp. chilli powder
  • 150 g quinoa
  • 0.5 tsp. turmeric
  • 0.75 tsp. salt
  • 3 dl water
  • 1 chickpeas (approx. 400 g), rinsed, drained
  • 1 egg yolk
  • 2 tbsp. white wine vinegar
  • 3 tbsp. olive oil
  • salt and pepper to taste
  • 100 g rucola (rocket)
  • a little butter

View these products

  • Butter warm werden lassen, Rüebli, Lauch und Knoblauch andämpfen. Quinoa beigeben, kurz mitdünsten, würzen. Wasser dazugiessen, aufkochen. Hitze reduzieren, zugedeckt ca. 15 Min. weich köcheln.
  • Kichererbsen in einer Schüssel mit einer Gabel fein zerdrücken. Quinoa Gemüse beigeben, mischen, auskühlen. Eigelb darunterrühren. Masse zugedeckt ca. 1 Std. stehen lassen.
  • Mit nassen Händen aus der Masse 12 kompakte Burger formen. Bratbutter in einer beschichteten Bratpfanne heiss werden lassen. Hitze reduzieren. Burger bei mittlerer Hitze portionenweise beidseitig je ca. 5 Min. braten. Kräuterfrischkäse dazu servieren.
  • Essig und Öl gut verrühren, würzen. Kurz vor dem Servieren Rucola daruntermischen. Zu den Quinoa-Burgern servieren.

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Ratings

There are no ratings for this recipe.  Be the first to rate this.

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home