Raised Dough Butterflies


Total time: 4hr 15m
Preparation Time: 35m

Servings
For 16 pieces


Nutritional Information

Contains 211 Kcal, 4g Protein, 30g Carbohydrates, 8g Fat


Ingredients

  • Dough
  • 300 g hard wheat flour
  • 50 g sugar
  • 0.5 cube yeast (approx. 20 g), crumbled
  • 0.5 tsp. salt
  • 70 g butter, soft
  • 1 eggs, whisked
  • 1 dl milk
  • Topping
  • 350 g cherries, entsteint, grob gehackt
  • 200 g wholemeal biscuits (z. B. Bio Vierkorn), zerdrückt
  • Icing
  • 5 tbsp. icing sugar
  • 1 tbsp. lemon juice

View these products

Instructions

  • Dough

    Mehl und alle Zutaten bis und mit Butter mit dem Knethaken der Küchenmaschine zu einem weichen Teig kneten. Teig zugedeckt ca. 3 Std. aufs Doppelte aufgehen lassen.
  • Topping

    Kirschen und Guetzli mischen.
  • Shaping

    Teig zu einem Rechteck von ca. 30 x 40 cm auswallen. Füllung darauf verteilen, von beiden Seiten zur Mitte hin aufrollen. In ca. 3 cm breite Stücke schneiden, auf zwei mit Backpapier belegte Bleche legen. Nochmals ca. 20 Min. aufgehen lassen.
  • Oven Baking:

    Ca. 20 Min. im auf 180 Grad vorgeheizten Ofen (Heissluft).
  • Icing

    Zitronensaft und Puderzucker verrühren. Die noch heissen Schmetterlinge damit bestreichen, auf einem Gitter auskühlen.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home