Rhabarber-Konfitüre


Total time: 20m
Preparation Time: 20m

Servings
For 5 dl


Nutritional Information

Contains 213 Kcal, 1g Protein, 51g Carbohydrates, 0g Fat


Ingredients

  • Konfitüre
  • 500 g rhubarb, in Stücken
  • 3 EL lime juice
  • 1 vanilla pod, Samen ausgekratzt
  • 250 g jam sugar
  • Utensils
  • Für 2 Gläser mit Schraubverschluss (ca. 2.5 dl), heiss ausgespült

View these products

Instructions

  • Konfitüre

    Rhabarber, Limettensaft, Vanilleschote, Vanillesamen und Gelierzucker in einer weiten Pfanne mischen, aufkochen, unter Rühren ca. 2 Min. sprudelnd kochen. Vanilleschoten entfernen, Konfitüre siedend heiss bis knapp unter den Rand in die sauberen, vorgewärmten Gläser füllen, sofort verschliessen. Gläser mit Schraubdeckel kurz auf den Kopf stellen, auf isolierender Unterlage auskühlen.
  • Haltbarkeit:

    kühl und dunkel ca. 6 Monate.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home