Spaghettini with Moscato Mussels


Total time: 20m
Preparation Time: 20m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 608 Kcal, 24g Protein, 93g Carbohydrates, 13g Fat


Ingredients

  • Mussels
  • 1 kg mussels (siehe Hinweis)
  • 2 tbsp. olive oil
  • 1 shallot, finely chopped
  • 1 garlic cloves, cut into slices
  • 1 tbsp. tomato paste
  • 1 tsp. salt
  • 1 dl sweet wine (z. B. Mosacto)
  • Spaghettini
  • 500 g spaghettini
  • 0.5 tbsp. olive oil
  • 0.5 tsp. salt, wenig Pfeffer
  • 100 g arugula
  • 300 g cherry tomatoes, cut into quarters

View these products

Instructions

  • Mussels

    Muscheln unter fliessendem Wasser gut bürsten, Bart entfernen. Öl in einer grossen Pfanne erwärmen. Schalotte, Knoblauch und Tomatenpüree andämpfen. Hitze erhöhen, Muscheln beigeben. Süsswein dazugiessen, zugedeckt unter Hin-und-her-Bewegen der Pfanne bei grosser Hitze 2 Min. dämpfen, bis sich die Muscheln öffnen, salzen.
  • Spaghettini

    Teigwaren in siedendem Salzwasser al dente kochen, abtropfen. Tomaten und Olivenöl mit den Teigwaren mischen, würzen. Miesmuscheln und Rucola daraufgeben.
  • Hinweis:

    Rohe offene sowie gekochte, geschlossene Muscheln wegwerfen. Sie sind ungeniessbar.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home