Steinpilzrisotto mit gerösteten Haselnüssen


Total time: 30m
Preparation Time: 30m

Servings
For 4 Personen


Author

Corinne & Bettina - Nom Nom


Nutritional Information

Contains 636 Kcal, 17g Protein, 83g Carbohydrates, 25g Fat


Ingredients

  • 1 onion, fein gehackt
  • some sprig of thyme
  • 400 g risotto rice
  • 30 g dried porcini mushrooms, in Wasser eingeweicht
  • 30 g butter
  • 1.5 dl dry white wine
  • 1 litre vegetable bouillon, heiss
  • 1 g Parmesan, frisch gerieben
  • salt and pepper to taste
  • 1 handful hazelnuts, grob gehackt, leicht geröstet

View these products

Instructions

  • Zwiebel und Thymian in der Butter bei kleiner Hitze ca. 5 Min. dämpfen, Zwiebel soll sehr weich und glasig, aber nicht braun sein. Pilze ausdrücken, mit dem Reis beigeben, bei mittlerer Hitze glasig dünsten. Wein dazugiessen, vollständig einkochen. Bouillon unter häufigem Rühren nach und nach dazugiessen, sodass der Reis immer knapp mit Flüssigkeit bedeckt ist, ca. 18 Min. köcheln, bis der Reis cremig und al dente ist. Butter und Käse darunterrühren, Risotto würzen. Vor dem Servieren mit Parmesan und Haselnüssen bestreuen und mit Thymian garnieren.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home