Sweet Potato Muhammara Toast


Total time: 50m
Preparation Time: 50m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 392 Kcal, 7g Protein, 35g Carbohydrates, 24g Fat


Ingredients

  • Muhammara
  • 3 red pepper, cut in half lengthways
  • 1 garlic cloves
  • 50 g sandwich bread, cut into cubes
  • 0.5 lemon, use only the juice
  • 70 g walnuts
  • 1 tsp. salt
  • 1 tsp. chili flakes
  • 2 tbsp. olive oil
  • Sweet Potato Toasts
  • 2 sweet potatoes, längs in ca. 5 mm dicken Scheiben
  • 1 tbsp. olive oil
  • 0.25 tsp. sea salt
  • 0.5 bunch peppermint, coarsely chopped
  • a little pepper
  • some walnuts, grob gehackt, geröstet

View these products

Instructions

  • Muhammara

    Peperoni mit der Schnittfläche nach oben auf eine Grillschale legen, über mittelstarker Glut/ auf mittlerer Stufe (ca. 200 Grad) ca. 10 Min. grillieren, bis die Haut grosse dunkle Blasen wirft. Peperoni in eine Schüssel legen, mit einem feuchten Tuch bedecken, ca. 10 Min. stehen lassen. Haut sorgfältig ablösen. Peperoni und alle Zutaten bis und mit Öl in einen Messbecher geben, pürieren.
  • Sweet Potato Toasts

    Süsskartoffel mit Öl bestreichen, über mittelstarker Glut / auf mittlerer Stufe (ca. 200 Grad) beidseitig je ca. 3 Min. grillieren, würzen. Mit Muhamara bestreichen und mit Pfefferminze und Baumnüssen bestreuen.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home