Sweet Potato Pancakes with Apple Nut Compote


Total time: 30m
Preparation Time: 30m

Servings
For 2 people


Author

Fanny - fannythefoodie


Nutritional Information

Contains 433 Kcal, 9g Protein, 60g Carbohydrates, 18g Fat


Ingredients

  • Compote
  • a little coconut oil
  • 1 apples, cut into segments
  • 1 handful pecans, coarsely chopped
  • 1 handful pumpkin seeds
  • 2 Medjool dates, cut into cubes
  • 1 pinch cinnamon
  • 1 dl Water
  • Pancakes
  • 120 g sweet potatoes
  • a little saltwater, boiling
  • 50 g spelt flour
  • 0.5 tsp. baking powder
  • 1 pinch salt
  • 0.25 tsp. Bourbon vanilla powder
  • 1 tsp. cinnamon
  • a little maple syrup
  • 1 dl carbonated mineral water
  • coconut oil to fry

View these products

Instructions

  • Compote

    Kokosöl in einer Pfanne erwärmen, Apfel kurz andämpfen. Pekannüsse, Kürbiskerne, Datteln und Zimt beigeben, kurz weiterdämpfen. Wasser dazugiessen, Kompott ca. 10 Min. zugedeckt köcheln, auskühlen.
  • Pancakes

    Süsskartoffeln schälen, in Würfel schneiden, im Salzwasser zugedeckt ca. 15 Min. weich kochen, abtropfen, auskühlen, pürieren. Mehl mit Backpulver mischen, mit den Gewürzen zu den Süsskartoffeln geben, alles mischen. Ahornsirup mit Mineralwasser verrühren, beigeben, zu einem halbflüssigen Teig vermischen. Wenig Kokosöl in beschichteter Bratpfanne erhitzen, Teig löffelweise hineingeben. Pancakes beidseitig je 2-3 Min. backen. Pancakes anrichten, mit dem Kompott und wenig Ahornsirup verzieren.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home