Thai Style Grilled Prawn Brochettes


Total time: 1hr 35m
Preparation Time: 35m

Servings
For 4 people


Nutritional Information

Contains 146 Kcal, 17g Protein, 9g Carbohydrates, 4g Fat


Ingredients

  • Shrimp
  • 1 tbsp. peanut oil
  • 1 tsp. lime juice
  • 1 tsp. Thailand 7-Spice Mix
  • 12 organic giant prawns, raw, peeled without the tail
  • 4 wooden skewers
  • 0.5 tsp. salt
  • Onions
  • 1.5 tbsp. ground raw sugar
  • 1 dl Water
  • 3 stick lemongrass, core of the vegetable finely chopped
  • 1 red chili, insides removed, finely chopped
  • 2 tbsp. fish sauce
  • 6 spring onions, cut in half lengthways
  • 1 aluminium barbecue tray
  • 1 lime, cut into segments, to garnish

View these products

Instructions

  • Shrimp

    Öl, Limettensaft, 7-Spice-Gewürz und Salz gut verrühren. Crevetten damit bestreichen, zugedeckt im Kühlschrank ca. 1 Std. marinieren.
  • Onions

    Zucker und alle Zutaten bis und mit Fischsauce in der Alu-Garschale gut verrühren. Bundzwiebeln beigeben, mischen. Holzkohle-/Gas-/Elektrogrill: Zwiebeln bei geschlossenem Deckel über mittelstarker Glut/ mittlerer Stufe (ca. 220 Grad) ca. 15 Min. grillieren. Die Crevetten salzen, an die Spiesschen stecken. Die Spiessli auf den heissen Grill legen, beidseitig je ca. 2 Min. mitgrillieren. Crevetten und Zwiebeln anrichten, Limettenschnitzchen dazu servieren.
  • Dazu passt:

    Parfumreis.

Discover cooking tips and more recipes at FOOBY

Products used in this recipe

Save these products to a list

Due to seasonality or for logistical reasons it can occur that an ingredient is not available for this recipe. We thank you for your understanding and apologise for any inconvenience.


Recommended Wines

View all recommended wines

Are you looking for another recipe?

Over 600 delicious recipes on coop@home