Coop

Blond Oranges ca. 2kg

Price
CHF 4.20
Price per
2.10 /1kg

Product information

Country of production

  • Spain

Nutrition information

(100g contains)

EnergyinkJ

ca. 179

Energyinkcal

ca. 42

Fat

ca. 0.00g

saturatedfattyacids

ca. 0.00g

Carbohydrate

ca. 8.6g

ofwhichsugar

ca. 8.6g

Dietary fiber

ca. 2g

Protein

ca. 1g

Salt

ca. 0.00g

Vitamin C

ca. 50mg[1]

[1] 100g provides 62% of the recommended daily allowance for adults

Ingredients

Orangen, Überzugsmittel (E 904, E 914, E 903). (Spontandruck).

Description

Blondorangen
Teilweise kernarm und je nach Sorte nicht immer leicht schälbar. Sie haben einen hohen Gehalt an Zitronen- und Apfelsäuren und zahlreiche Mineralstoffe. Vor allem aber ist die Orange ein bedeuten-der Vitaminträger (zirka 14 Vitamine) und eine sehr gute Vitamin C-Quelle. Sie sind mit oder ohne Blät-ter verfügbar.Das Fruchtfleisch enthält viele Bioflavonoide, die das Vitamin C vor der Oxidation schützen und seine Wirksamkeit um ein vielfaches erhöhen. Es ist daher gesünder, Orangen samt Fruchtfleisch zu essen, anstatt nur den Saft zu trinken.

Note

Colour of citrus fruit

At certain times of the year, oranges, clementines and lemons may be delivered with green peel. We are used to lemons being bright yellow and clementines having an intense orange colour, however: the colour of the peel is not indicative of the fruit's ripeness.

Oranges, clementines, lemons, etc. only flourish with plenty of warmth and sunshine. But it is not the warm climate that lends the fruit their bright colour. Cold is key – or, more precisely, a big difference in temperature between night and day. This temperature difference is responsible for a chemical process in which the fruit breaks down the natural green colour called chlorophyll, allowing the bright yellow or orange colour to shine through. During the hot months, temperatures don’t cool down at night, so that the green colour is not broken down. But the fruit still reaches an optimum level of ripeness where its flavour, juice and sugar content are at their best.  

Storage

Refrigerated: After purchase, store at max. temp. of 5 °C

Notes on use

  • Orangen sind vielfach verwendbar, vorwiegend zum roh geniessen, in Fruchtsalaten, Kuchen, Tor-ten, usw.

Supplier

  • Coop
  • Postfach 2550, CH-4002 Basel
  • Phone: 0848 888 444
  • Website: www.coop.ch

Ratings

Average rating: 4.5 of 5 4.5 90 ratings and 61 reviews

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Kaufe ich regelmässig

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    économiques et juteuses. Je ne les achète que pour les jus du petit déjeuner.

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Very good for freshly squeezed orange juice.

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    très bon rapport qualité-prix

  • from on
    Average rating: 3.0 of 5 3.0

    Une orange était pourri..

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Ausgezeichnet

  • from on
    Average rating: 3.0 of 5 3.0

    Qualität nicht konstant. Diese Woche wären sie nicht saftig und hart zum schälen leider.

  • from on
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Pour faire des jus d'oranges extra .

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    juicy oranges!