Bisquit Cognac Classique

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CHF 29.95
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42.79/100cl

Product information

Description

The legend of Cognac began in 1819 in the heart of Fins Bois, the region's most important cru. Domaine de Lignières oversees all the production stages involved in the creation of Bisquit Cognac in and around its unique chateau location. Bisquit is a rare cognac showing characteristic Fins Bois clarity that slowly gains elegance over time as well as distinct vanilla notes due to three to five years of oak barrel ageing. The prestigious Bisquit "Trois Etoiles" (***) Classique from the Fins Bois region is aged for three to five years. Taste: a fruity, velvety cognac. Bisquit has an international reputation and is sold in over 80 countries. Some 80% of its sales are generated outside France. Cognac (also known by its generic name brandy) is made in the Charente département of France. Cognac is made from various grape varietals: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois, Bois Ordinaires and Bois Communs. Fine Champagne is not a grape but a blend containing least 50% Grande Champagne and Petite Champagne. To retain sufficient non-alcoholic content, the abv level may not exceed 72%. This allows the cognac's aromas and flavours to develop through ageing in Limousin and Tronçais oak. 40% vol. 70cl.

Note

Owing to statutory provisions (Alcohol Act), discount coupons are not valid for this item (e.g. 10% off).

Special notes

BISQUIT offeriert eine prestige-trächtige Auswahl : Trois Etoiles Classique : 3-5 jährig, (fin bois)

Verbreitung:
Bisquit hat einen internationalen Ruf und wird in über 80 Ländern vertrieben. 80% seines Umsat-zes wird ausserhalb Frankreichs erwirtschaftet.

Branntwein aus Charente (Frankreich), in den englischsprechenden Ländern oft Brandy genannt (vom holländischen trandjewijn, gebrannter Wein)

Man unterscheidet unter den Rebsorten von Charente, die Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois, Bois Ordinaires und Bois Communs. Die Fine Champagne ist keine Rebsorte, sondern eine Mi-schung von mindestens 50% Grande Champagne und Petite Champagne.

Um einen ausreichenden Gehalt an Nicht- Alkohol zu bewahren, darf der Produktionsgrad 72° nicht überschreiten, damit sich Geschmack und Bukett des Cognacs bei seiner Reifung in Eichenfässern aus Limousin oder Tronçais ent-wickeln können.

Alcohol content

40.0%

Ratings

Average rating: 4.0 of 5 5 ratings and 2 reviews

  • from on
    Average rating: 3.0 of 5 3.0

    A bit bland.

  • from on
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    pas trop parfumé; n'arrache pas la gorge; idéal avec un Roméo et Juliette