2016

Kaiserstuhl Baden Spätlese Pinot Noir

Pinot Noir

Price
CHF 8.95
Price per 10
1.33/10cl
Add 6 or more to save 10%

Wine information

Region

Kaiserstuhl, Germany

Grape

Pinot Noir

Vintage

2016

Goes well with

Lamb, pork, rabbit and medium strength hard cheese

Degustation notes

A typical Pinot Noir light ruby colour, a nose with aromas of cherries, berries and flowers, a touch of velvet on the palate, soft and fruity, well-coated ripe tannins, a firm, elegantly aromatic wine.

Special notes

Kaiserstuhl is located at the heart of the Rhine Valley between the Vosges and the Black Forest, named after Emperor Otto III, known for its powerful Pinot Noir wines. The favourable geographical location, the rain and the shadow of the Vosges and Burgundy characterize the mild climate near the extinct volcano. The soil is ideal and the noble Pinot Noir vines thrive.

Alcohol content

13.5%

Allergy info

contains: sulfit

Country of production

  • Germany

Supplier

  • Coop Info Service
  • Postfach 2550, 4002 Basel
  • Phone: 0848 888 444

Drinking temperature

14-16°C

Optimum maturity

2018-2023

Original packaging

Box of 6

Stopper

Synthetic cork

Ratings

Average rating: 4.0 of 5 8 ratings and 4 reviews

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Spätlese - Ein bemerkenswerter Pinot noir. Lieblich und angenehm, sehr guter Tischwein.

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Top - sehr zufrieden, angenehm leicht und doch nicht belanglos, aussergewöhnlich wenig Säure

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 5.0 of 5 5.0

    Wunderbar! - Für eine junge Spätlese aus dem 2013 schmeckt mir der Wein ausgezeichnet! Leicht, fruchtig, und vor allem - nicht sauer. Schön langer Abgang. Solche Weine gefallen mir! Kann ich weiter empfehlen!

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 2.0 of 5 2.0

    1 . Verkostung - Habe immer noch den 2011er in Erinnerung. Damals alle in der Umgebung aufgekauft. So schön duftig und typisch im Geschmack. Dann kam 2012: leichter, fast wie ein seinerzeitiger hiesiger "Beerliwein". Nun den 2013: Schön und leicht, ein bisschen gehaltvoller als der 2012. Aber immer noch kein Vergleich zum 2011. Schauen wie er sich entwickelt.