2016

Valais AOC Cornalin Fleur du Rhône

Cornalin

Price
CHF 11.15
Price per 10
1.49/10cl
Save CHF 2.80 with a 20% discount (was CHF 13.95)

Wine information

Region

Wallis, Switzerland

Grape

Cornalin

Producer

-

Vintage

2016

Goes well with

Dried meat from Grisons, beef carpaccio, Bernese dishes and mild cheeses

Degustation notes

This wine from Valais seduces with its intensely fruity bouquet, evoking cherries and violets. It is characterized by a supple and delicate attack, a harmonious body and a taste of berries and cherries, with balanced structure and good aromatic length.

Special notes

Cornalin, formerly known as "Rouge du Pays" (Landroter), is one of the oldest grape varieties in Europe.

Alcohol content

13.0%

Allergy info

contains: sulfit

Country of production

  • Switzerland

Supplier

  • Coop Info Service
  • Postfach 2550, 4002 Basel
  • Phone: 0848 888 444

Drinking temperature

16-18°C

Optimum maturity

2018-2020

Original packaging

Box of 6

Ratings

Average rating: 3.5 of 5 22 ratings and 8 reviews

  • from on
    Average rating: 2.0 of 5 2.0

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Erstaunlich - Dieser Wein aus dem Wallis hat mich verblüfft. Mit grosser Skepsis habe ich den ersten Schluck probiert. Und siehe da, ein runder, sanfter und vollmundiger Wein.
    Doch doch, die Walliser können es schon, wenn sie wollen.

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Ganz ok - Gutes Preis-Leistungsverhältnis. Für einen Cornalin dürfte der Wein allerdings ruhig "schwerer" sein.

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Pas mal - Ok mais pas extraordinaire
    Très court en bouche

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    "Fruchtig und nicht (zu) schwer" - Ein eher leichter aber fruchtiger Cornalin mit schöner Struktur. Ein Wein für jeden Tag. Gerade recht auch für wärmere Sommerabende und als Begleiter von Fleischplättli oder einer Bratwurst vom Grill. Zu diesem Walliser noch ein Stück knusprig gebackenes Baslerbrot oder ein Bürli servieren und ein gemütliches Beisammensein ist garantiert. Cornalin ist übrigens eine der ältesten Rebsorten Europas, die früher unter dem Namen „Landroter“ bekannt war.

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    cornalin 2013 - Sehr gutes Preis/Leistungsverhältnis. Ein Walliser, der mit etwas Eigenwilligkeit zu überzeugen vermag

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 3.0 of 5 3.0

    Cornalin 2013 - Schöne Frucht, jedoch zu einfach, fehlt an Tiefe

  • from on (Rated vintage: 2013)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    . - un vin agréable, pas assez puissant pour un cornalin.