2016

Chablis AOC Les Tisserandes

Chardonnay

This product is not available in your delivery area.

Wine information

Region

Chablis, France

Grape

Chardonnay

Vintage

2016

Goes well with

Seafood, fish, asparagus, white meat

Degustation notes

An aromatic nose of ripe citrus, floral nuances with woody notes, dominantly fruity on the attack, balanced, dynamic, a persistent fruity aromatic range, typical and vigorous into the finish.

Special notes

This Chablis is grown on a total surface area of 4000 hectares. Its classification results in four quality levels. 7 zones: Grand Cru, Blanchots, Bougros, Clos, Grenouilles, Preuses, Valmur and Vausdésir. The best Premier Cru zones: Coast Léchet, Fourchaume, Montde Milieu, Montée de Tonnere, Montmains and The Vaillons - Chablis and Petit Chablis.

Alcohol content

13.0%

Allergy info

contains: sulfit

Country of production

  • France

Supplier

  • Coop Info Service
  • Postfach 2550, 4002 Basel
  • Phone: 0848 888 444

Drinking temperature

8-10°C

Optimum maturity

2018-2019

Original packaging

Box of 6

Stopper

Natural cork

Ratings

Average rating: 4.0 of 5 16 ratings and 4 reviews

  • from on (Rated vintage: 2014)
    Average rating: 2.0 of 5 2.0

    Chablis sehr mineralisch - Für meinen Geschmack hat er zu knackige Säure, vielleicht müsste man ihn noch länger lagern? Zum Trinken mundet er nicht, zum Kochen eignet er sich prima.
    Preis ist sehr vernünftig.

  • from on (Rated vintage: 2014)
    Average rating: 3.0 of 5 3.0

    jeune - il faut le laisser veillir

  • from on (Rated vintage: 2014)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Gradliniger Chardonnay mit klassischer Frische - Elegante Mineralität, knackige Säure, exotische Frucht und tolle Länge - so muss Chablis sein. Keine andere Region verkörpert Chardonnay so reintönig wie das Chablis im Norden des Burgunds. Dieser tolle Lagenwein ist auch preislich ein Vorbild.

  • from on (Rated vintage: 2014)
    Average rating: 4.0 of 5 4.0

    Eher etwas zu sauer für meinen Geschmack - gut zum Kochen, zum Trinken eher etwas zu sauer.